Definita cuvantului ramă
RÁMĂ1, rame, s. f. 1. Cadru de lemn, de metal etc. în care se pune o fotografie, un tablou etc.; p. ext. tablou, fotografie înrămată. 2. Schelet de formă, mărimi și materiale diferite, în care se fixează ceva. 3. Fâșie de piele flexibilă și groasă cusută pe marginea încălțămintei și servind la fixarea tălpii de față. – Din rus. rama. Cf. germ. Rahmen.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu ramă
ERITROZÍNĂ s.f. Substanță colorantă folosită ca sensibilizator fotografic în galben și portocaliu. [< fr. érythrosine]. Vezi definitia »
TARANTÚLĂ, tarantule, s. f. Specie de păianjen mare (din țările meridionale), cu patru ochi mari și numeroși ochi mai mici, care își sapă galerii în pământ și a cărui înțepătură este veninoasă (Lycosa tarentula). [Var.: tarantélă s. f.] – Din fr. tarentule. Vezi definitia »
GEÁNTĂ, genți, s. f. Obiect din piele, din pânză, din material plastic etc. de formă dreptunghiulară, având în interior una sau mai multe despărțituri, care servește la transportarea cu mâna a unor acte, cărți, caiete etc.; servietă. ♦ Poșetă. – Din tc. çanta. Vezi definitia »
ARTROLÍZĂ s.f. Secționare chirurgicală a ligamentelor unei articulații anchilozate. [< fr. arthrolyse, cf. gr. arthron – articulație, lysis – dizolvare]. Vezi definitia »
FRIGOTÉHNICĂ s. f. ramură a termotehnicii care studiază tehnica producerii și utliizării frigului. (< fr. frigotechnique) Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z