Definita cuvantului razmot
RAZMÓT s. n. Zbor orizontal al unor aeronave foarte aproape de sol. – Din fr. rase-mottes.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu razmot
CRABÓT s. m. (tehn.) coroană dințată care servește la cuplarea a doi arbori. (< fr. crabot) Vezi definitia »
AXOLÓT, axoloți, s. m. Larvă a unei specii de amblistomă, care se înmulțește în stadiul larvar. – Din fr. axolotl. Vezi definitia »
ILÓT s.m. 1. (Ant.) Sclav al statului spartan, împrumutat particularilor ca să le lucreze pământul. ♦ (Fig.) Persoană exploatată. 2. (Rar) Om degradat, decăzut. V. paria. [< fr. ilote, lat. ilota, cf. gr. heilos, heilotos]. Vezi definitia »
CAȘALOT (‹ fr.) s. m. (ZOOL.) Cetaceu lung de 15-20 m, asemănător cu balena, cu capul mare și cu dinții pe maxilarul inferior (Physeter catodon). Este foarte rapace, carnivor și preferă prada vie și mare. Capul este plin cu c. 5 t de grăsime lichidă din care se obține uleiul de c., iar din reziduurile digestive se formează, în intestin, ambra cenușie.Ulei de c. = amestec de ceruri fluide și solide, extras din capul de c. și folosit în medicină, în cosmetică și în componența unor produse industriale; ulei de spermaceti; ceară de balenă; cetaceum. Vezi definitia »
déspot (-ți), s. m. – Tiran. – Mr. dispot. Ngr. δεσπότης (sec. XVI), și modern mai ales la formele der., din fr. despote.Der. despotic, adj.; despotie, s. f. (înv., regim al unui despot); despotism, s. n., înv., despotismos (sec. XVIII; cf. Gáldi 169). Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z