Definita cuvantului răstignire
RĂSTIGNÍRE, răstigniri, s. f. 1. Faptul de a răstigni; crucificare. 2. (Reg.) Cruce de dimensiuni mari, pusă la margine de drum. – V. răstigni.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu răstignire
FORMOLIZÁRE, formolizări, s. f. 1. Dezinfectare cu formol a unei încăperi și a obiectelor contaminate cu microorganisme patogene. 2. Tratare a unui cadavru cu o soluție de formol pentru a conserva structura celulelor, a țesuturilor și a organelor. – V. formoliza. Vezi definitia »
DECONGELÁRE, decongelări, s. f. Acțiunea de a decongela și rezultatul ei. ♦ Operație sau proces prin care se restabilesc proprietățile inițiale ale produselor alimentare congelate, pentru a putea fi consumate; decongelație. – V. decongela. Vezi definitia »
PURJÁRE s.f. (Tehn.) Acțiunea de a purja și rezultatul ei. [< purja]. Vezi definitia »
SENZORIALIZÁRE s. f. v. senzorializa. [Dicționar ortografic] Vezi definitia »
SUBDEZVOLTÁRE s.f. Stare a ceea ce este subdezvoltat. ♦ Fenomen social-economic specific unui grup de țări ale lumii contemporane, constând în insuficienta dezvoltare a forțelor de producție, în predominarea agriculturii și industriei extractive și care duce la lupta pentru independența națională. [sub- + dezvoltare, după fr. sous-développement]. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z