Definita cuvantului răci
RĂCÍ, răcesc, vb. IV. 1. Refl. și tranz. A deveni sau a face să devină (mai) rece, a(-și) scădea, a(-și) micșora temperatura. ◊ Expr. (Tranz.) A-și răci gura degeaba (sau în zadar, de pomană, de-a surda) = a vorbi fără folos, a insista zadarnic, fără rezultat. ♦ A pierde sau a face să piardă căldura vitală obișnuită (din cauza unei spaime, a unei emoții etc.); a îngheța, a încremeni. 2. Intranz. A se îmbolnăvi contractând o răceală (3). 3. Fig. A-și pierde însuflețirea, interesul (pentru cineva sau ceva); a deveni indiferent; a se înstrăina, a se îndepărta. – Din rece.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu răci
marpíci (marpíciuri), s. n. – Spirală de narghilea. – Var. marcuci. Tc. marpiç (Șeineanu, III, 73; Tiktin). Vezi definitia »
raci, ráciuri, s.n. (reg.) grătar. Vezi definitia »
schincí, schincésc, vb. IV (înv.) a șchiopăta. Vezi definitia »
ÎNDĂRĂTNICÍ, îndărătnicesc, vb. IV. Refl. A stărui cu încăpățânare într-o atitudine; a se încăpățâna; p. ext. a persevera. – Din îndărătnic. Vezi definitia »
BONCI-BRUEVICI, Mihail Aleksandrovici (1888-1940), radiotehnician rus. Cercetător și inventator în domeniul tuburilor electronice de putere al emisiei și propagării undelor scurte; sub conducerea sa a fost construită una dintre primele stații de radioemisie de mare putere. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z