Definita cuvantului râura
RÂURÁ, pers. 3 râurează, vb. I. 1. Intranz. A curge ca un râu (1). ♦ Fig. (Despre păr) A cădea în jos (pe spate); a undui. 2. Tranz. (Rar; despre râuri) A străbate un loc (alimentându-l cu apă). 3. Tranz. A împodobi o ie, o cămașă etc. cu râuri (3). [Pr.: râ-u-.Var. (înv.) râurí vb. IV] – Din râu.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu râura
BRAHMAPUTRA, fl. în China (S Tibetului), NE Indiei și Bangladesh; c. 2.900 km. Izv. de pe versantul de N al M-ților Himalaya, de la 4.864 m alt., sub numele de Matsang, și se varsă în G. Bengal, după ce se unește cu Gangele printr-o deltă comună de c. 80 mii km2. Primește pe diferite sectoare numele de Tsangpo (Yarlung Zangbo Jiang), Dihang ș.a. Navigabil pe 1.290 km. Irigații. Explorat în perioada 1884-1913. Vezi definitia »
ABRACADÁBRA s.n. Cuvânt cabalistic căruia obscurantiștii îi atribuiau puterea magică de a vindeca anumite boli. [< fr., it. abracadabra]. Vezi definitia »
tumora benigna provocata de acumularea de mucus intr-o cavitate al carei orificiu este astupat Vezi definitia »
INSPIRÁ, inspír, vb. I. 1. Intranz. A inhala aer în plămâni. 2. Tranz. Fig. A face să se nască în conștiința cuiva un gând, un sentiment, o hotărâre; a sugera. ♦ Spec. A provoca cuiva avântul creației artistice; a insufla (2). 3. Refl. Fig. (Cu determinări introduse prin prep. „din”, „de la”) A-și găsi un izvor de inspirație (2) în...; a se orienta, a se ghida, a se conduce după... – Din fr. inspirer, lat. inspirare. Vezi definitia »
BISKRA (BESKRA), oraș în NE Algeriei, într-o oază la SV de Constantine; 129,6 mii loc. (1987). Nod de transport. Țesături de lînă. Prelucr. mat. prime agricole (legume, măsline, curmale). Stațiune climaterică. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z