Definita cuvantului reîntrupa
REÎNTRUPÁ, reîntrupez, vb. I. Tranz. și refl. (Adesea fig.) A da sau a lua din nou formă concretă. – Re1- + întrupa.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu reîntrupa
GRĂPÁ, grăpez, vb. I. Tranz. A mărunți, a afâna și a netezi cu grapa1 pământul arat (acoperind semințele); a boroni. – Din grapă1. Vezi definitia »
DRAPÁ, drapez, vb. I. 1. Tranz. A împodobi sau a acoperi o fereastră, o ușă etc. cu o draperie; a acoperi un perete, o mobilă etc. cu stofă aranjată în cute. ♦ A aranja un obiect de îmbrăcăminte în cute dispuse artistic. 2. Tranz. și refl. A (se) îmbrăca cu un veșmânt larg care cade în falduri. – Din fr. draper. Vezi definitia »
CONSTIPÁ vb. I. tr. (Despre alimente) A produce constipație. ♦ refl. (Despre oameni și animale) A nu putea elimina materiile fecale din organism. [P.i. constíp. / < fr. constiper, cf. lat. constipare – a strânge la un loc, a astupa]. Vezi definitia »
KIDNAPÁ, kidnapéz, vb. I. Tranz. A fura un copil. ♦ (p. ext.) A fura o persoană (în scopuri politice sau pentru răscumpărare). [ind. prez. 3 sg. și pl. kidnapeáză] (din amer. kidnap, după fr. kidnapper) [def. MDN] Vezi definitia »
HANDICAPÁ vb. I. tr. 1. A echilibra șansele unor concurenți într-o întrecere. 2. (Fig.) A pune în inferioritate (pe cineva); a stânjeni. [Cf. fr. handicaper]. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z