Definita cuvantului butirometru
BUTIROMÉTRU, butirometre, s. n. Instrument în formă de tub gradat pentru determinarea procentului de unt sau de grăsime din lapte. – Din fr. butyromètre.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu butirometru
SPIDOMÉTRU s.n. Aparat de înregistrat viteza; vitezometru; tahometru. [< engl. speedometer]. Vezi definitia »
negru neagra la inima etc Vezi definitia »
RÓSTRU s.n. 1. (Ant.) Pinten care se punea la prora corăbiilor. 2. Tribuna oratorilor în forul roman, împodobită cu prore de corăbii capturate în războaie. 3. Formație anatomică în formă de cioc. ♦ Partea terminală a scheletului unui belemnit. ♦ Organ bucal la unele insecte, alungit în formă de cioc. ♦ Prelungire care se observă la vârful unor organe (de exemplu la silicua verzei). [Pl. -ruri, (s.m.) -ri. / cf. lat. rostrum, fr. rostre]. Vezi definitia »
SCALENOÉDRU adj., s. n. (corp solid) limitat de douăsprezece triunghiuri scalene egale. (< fr. scalénoèdre) Vezi definitia »
FÍLTRU1 s.n. 1. Dispozitiv, aparat pentru separarea unui fluid de substanțele solide aflate în el în suspensie. 2. Mediu care filtrează radiațiile. ♦ Sistem de circuite electrice, sonore etc. cu care se filtrează oscilațiile de anumite frecvențe. 3. Dispozitiv prin care se strecoară cafeaua fiartă; (p. ext.) cafeaua obținută prin acest sistem. [Pl. -re, -ruri. / cf. fr. filtre, it. filtro, lat. filtrum]. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z