Definita cuvantului reportaj
REPORTÁJ, reportaje, s. n. Specie publicistică, apelând adesea la modalități literare de expresie, care informează asupra unor situații, evenimente de interes general sau ocazional, realități geografice, etnografice, economice etc., culese de obicei la fața locului. – Din fr. reportage.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu reportaj
AMBREIÁJ, ambreiaje, s. n. Dispozitiv prin care se leagă solidar, pe un timp anumit, două mecanisme. – Fr. embrayage. Vezi definitia »
ȘOMÁJ s. n. Fenomen economic cauzat de crizele sau recesiunile economice, care constă în aceea că o parte dintre salariați rămân fără lucru, ca urmare a decalajului dintre cererea și oferta de forță de muncă; situația aceluia care nu se poate angaja din cauza imposibilității de a găsi un loc de muncă. – Din fr. chômage. Vezi definitia »
METRÁJ, metraje, s. n. Lungime a unui material (măsurată în metri); cantitate de material, în special de țesături (care se vinde sau se măsoară cu metrul). ◊ (Film de) scurt metraj = film care are o lungime de maximum l500 de m de peliculă. (Film de) lung metraj = film care are o lungime mai mare de l500 m de peliculă. – Din fr. métrage. Vezi definitia »
VAGONETÁJ s. n. transport cu ajutorul vagonetelor. (după fr. wagonnage) Vezi definitia »
PANDÁJ s. n. 1. unghi făcut cu orizontala de linia cu cea mai mare înclinație a unui strat geologic sau a unui filon. 2. înclinație a unui plan de șistozitate sau de fisură a unei roci. (< fr. pendage) Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z