Definita cuvantului reprezenta
REPREZENTÁ, reprezínt, vb. I. Tranz. 1. A avea forma sau înfățișarea unui anumit obiect; a realiza (în miniatură) un obiect. ♦ A înfățișa, a evoca ceva prin procedee plastice, grafice sau prin limbaj. 2. A interpreta pe scenă o lucrare dramatică în fața publicului. 3. A acționa în numele unei persoane, al unei colectivități, al unui stat în temeiul împuternicirii primite de la acestea sau de la lege; a avea un împuternicit sau un mandatar. ♦ A fi exponentul unui curent, al unei școli etc., înfățișând, întruchipând aspectele lor caracteristice, esențiale. 4. A constitui, a fi, a însemna. 5. A-și readuce în conștiință imaginea obiectelor sau a fenomenelor percepute anterior; p. ext. a-și imagina, a-și închipui. 6. A exprima o legătură între mai multe mărimi printr-o relație matematică. – Din fr. représenter, lat. repraesentare.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu reprezenta
AJANTA [adʒánta], localit. în S Indiei (Mahārāshtra), în NE Pod. Deccan, în culmea muntoasă cu același nume, celebră prin cele 29 de temple și mănăstiri rupestre ornamentate cu sculpturi și fresce (sec. 3 î. Hr. – 7 d. Hr.), chintesență a artei vechi indiene. Vezi definitia »
FAȚETÁ vb. I. tr. A șlefui, a tăia în fațete (pietre prețioase). ♦ (Poligr.) A prelucra un clișeu sau o piesă de stereotipie prin teșirea marginilor sau scobirea în ele a unui șanț, pentru a fi fixat pe un suport. [< fr. facetter]. Vezi definitia »
REINTERPRETÁ vb. tr. a da o nouă interpretare. (< fr. réinterpréter) Vezi definitia »
CONTRAMANIFESTÁ vb. intr. a face o contramanifestație. (< fr. contre-manifester) Vezi definitia »
IMPORTÁ2 vb. I. tr., intr. A prezenta importanță, interes pentru cineva. [P.i. 3 -tă. / < fr. importer, it., lat. importare]. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z