Definita cuvantului reteza
RETEZÁ, retéz, vb. I. Tranz. 1. A tăia transversal și complet, cu o singură tăietură, un obiect sau o parte a corpului unei ființe. ◊ Expr. A-i reteza (cuiva) unghiile = a face (pe cineva) inofensiv; a pune (pe cineva) la punct. A-l reteza (pe cineva) scurt sau a i-o reteza (cuiva) = a-i limita (cuiva) pretențiile; a pune brusc capăt discuției. ♦ A tăia fagurii dintr-un stup, pentru a recolta mierea. 2. (Construit cu pronumele feminin „o”, cu valoare neutră) A o lua de-a curmezișul pentru a scurta drumul. 3. Fig. A face să înceteze brusc, a curma, a întrerupe. – Et. nec.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu reteza
baza azotata din constitutia acizilor nucleici ai nucleului celular; principalele baze purinice sunt adenina si guanina; xantina si derivatii ei (cafeina, teobromina) sunt deasemeni baze purinice. O parte din bazele purinice sunt aduse di alimentatie (carne). Bazele purinice dau prin degradare acid uric. Vezi definitia »
JAVELIZÁ vb. I. tr. A supune (apa) procesului de javelizare. [< fr. javelliser]. Vezi definitia »
PAVOAZÁ vb. I. tr. 1. A împodobi de sărbătoare (o sală, o clădire etc.) cu stegulețe, cu draperii, cu tablouri etc. 2. A ornamenta o navă cu pavilioanele din codul național și internațional cu ocazia marilor sărbători naționale. [< fr. pavoiser]. Vezi definitia »
GRECIZÁ vb. I. tr., refl. A face să-și însușească sau a-și însuși limba, obiceiurile etc. grecilor; a da formă grecească cuvintelor unei limbi. [< fr. gréciser]. Vezi definitia »
DEFEMINIZÁ, defeminizez, vb. I. Tranz. A face să-și piardă natura, aptitudinile, însușirile de femeie. – Din fr. déféminiser. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z