Definita cuvantului rezistivitate
REZISTIVITÁTE, rezistivități, s. f. (Fiz.) Mărime caracteristică fiecărui material, egală cu rezistența electrică a unui cub din materialul respectiv, având muchia egală cu unitatea; rezistență electrică specifică. – Din fr. résistivité.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu rezistivitate
RECIPROCITÁTE, reciprocități, s. f. 1. Însușirea de a fi reciproc. ♦ Asigurare făcută de către un stat altui stat, cu care întreține relații diplomatice, culturale, comerciale, de a avea un tratament egal sau echivalent cu acela pe care acest din urmă stat i-l asigură la rândul său. 2. (Mat.) Relație între două numere, ecuații sau teoreme prin care una dintre ele este reciprocă celeilalte. 3. (Fiz.) Proprietate a razelor luminoase de a nu-și schimba forma și traiectoria atunci când este inversat sensul de propagare a luminii. – Din fr. réciprocité, lat. reciprocitas,-atis. Vezi definitia »
BIOFÍTE s. n. pl. microorganisme care nu produc tulburări organismelor-gazdă. (< fr. biophytes) Vezi definitia »
LABILITÁTE s. f. 1. atitudine labilă, comportare schimbătoare, nestatornică. 2. (fig.) însușirea de a fi labil; instabilitate. 3. (biol.) însușire a materiei vii de a-și modifica starea în funcție de mai mulți factori. (< fr. labilité) Vezi definitia »
INSESIZABILITÁTE s. f. caracterul a ceea ce este insesizabil. (< fr. insaisissabilité) Vezi definitia »
AGNÁTE s.f.pl. Clasă de vertebrate acvatice fără maxilarul inferior; agnatostomi; (la sg.) animal din această clasă. [Sg. agnată. / < fr. agnathes, cf. gr. a – fără, gnathos – falcă]. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z