Definita cuvantului cablaj
CABLÁJ s. n. 1. Mod de răsucire sau de împletire a firelor pentru a forma un cablu. 2. Totalitatea cablurilor și a firelor izolate care constituie conexiunile unei instalații sau ale unui aparat de telecomunicații. ◊ (Electron.) Cablaj imprimat = cablaj prefabricat în care conexiunile dintre piesele componente ale unui aparat electronic sunt realizate sub formă de benzi conductoare înguste, pe un suport izolant; circuit imprimat. – Din fr. cablage.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu cablaj
ANCOLÁJ s.n. (franțuzism) Ancolare, încleiere. [< fr. encollage]. Vezi definitia »
BANDÁJ, bandaje, s. n. 1. Fâșie de pânză sau tifon utilizată la fixarea și protejarea unui pansament sau la imobilizarea unei părți bolnave a corpului. ♦ Cerc de oțel elastic îmbrăcat în pânză și cu o perniță la capat, care apasă pe locul unei hernii inghinale. ♦ Fâșie de pânză cu care boxerii își înfășoară pumnii și peste care își pun mănușile. 2. Îmbrăcăminte inelară de oțel sau de cauciuc care se montează pe obada unei roți de vehicul pentru a o feri de degradare. ♦ Îmbrăcaminte în forma unei benzi înfășurate pe o țeavă, pe o vargă de metal etc. – Din fr. bandage. Vezi definitia »
AUTOBLOCÁJ s. n. dispozitiv de blocare automată a sistemelor de semnalizare, de macazuri etc. (< fr. autoblocage) Vezi definitia »
BREUVÁJ [BRÖ-] s. n. introducere a unui medicament lichid în cavitatea bucală a unui animal cu ajutorul unei sticle cu gâtul lung. (< fr. breuvage) Vezi definitia »
CULÁJ s. n. reducere de preț făcută de vânzător cumpărătorului pentru scurgerea lichidelor. (< fr. coulage) Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z