Definita cuvantului rulură
RULÚRĂ, ruluri, s. f. Defect de creștere al arborilor, care constă în apariția uneia sau mai multor crăpături în formă de segment de cerc de-a lungul unui inel anual, pe o porțiune sau pe întreaga lungime a acestuia. – Din fr. roulure.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu rulură
ACVARÍSTICĂ s.f. Știința acvariilor; pasiune pentru acvarii. [< germ. Aquaristik]. Vezi definitia »
HIÉNĂ, hiene, s. f. Mamifer carnivor asemănător cu câinele, cu blana cenușie tărcată, cu gâtul gros, cu urechile golașe și cu picioarele anterioare mai lungi decât cele posterioare, care trăiește în Africa și în Asia și care se hrănește mai ales cu cadavre (Hyaena hyaena).Fig. Om ticălos, nemernic, mizerabil. [Pr.: hi-e-] – Din fr. hyène, lat. hyaena. Vezi definitia »
LENTICÉLĂ s.f. (Bot.) Por în scoarța arborilor, prin care se face schimbul de gaze cu atmosfera. [< fr. lenticelle, cf. lat. lens – linte]. Vezi definitia »
SUPRAFORTĂREÁȚĂ s.f. (și suprafortăreață zburătoare) = avion greu de bombardament, blindat, cu mai multe motoare; superfortăreață. [< fr. superforteresse, după engl. superflyfortress]. Vezi definitia »
SPARCÉTĂ s. f. plantă perenă din familia leguminoaselor, cu frunze imparipenate, cu flori roșii-trandafirii și fructele păstăi. (după fr. esparcette) Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z