Definita cuvantului rustemul
RUSTÉMUL s. n. art. Dans popular românesc răspândit în sudul Olteniei și în părțile învecinate ale Munteniei, în care jucătorii formează, de obicei, o coloană mixtă sau numai de bărbați, ținându-se cu brațele încrucișate la spate, și execută pași în față și în spate cu încrucișarea picioarelor, în ritm vioi, ușor săltat; melodie după care se execută acest dans. – Cf. n. pr. Rüstem.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu rustemul
OCUL- v. oculo-. Vezi definitia »
Acompaniamentul unei persoane, a unui cuplu, a unui manager, a unei echipe, organizatiilor, avand ca perspectiva dezvoltarea potentialului propriu, a cunostintelor, a vietii personale si profesionale. Procesul care dezvolta relatii de succes intre oameni de succes. Demersul care faciliteaza trairea schimbarilor. Vezi definitia »
MASCÚL s.m. Individ de sex bărbătesc. ♦ (Adesea depr.) Bărbat (viril). // adj. (Despre flori sau părți ale lor) Care conține elementele de fecundație; masculin. [Acc. și máscul. / < lat. masculus]. Vezi definitia »
băltăréțul (vânt) s. n. art., neart. băltăréț Vezi definitia »
EDÍCUL s.n. 1. Chioșc, pavilion făcut de obicei în parcuri. ♦ Învelitoare, acoperitoare de protecție a unei lucrări de artă, cu înfățișare de templu în miniatură sau de chioșc. 2. Nișă în care se pun portretele morților, urnele funerare. [< fr. édicule]. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z