Definita cuvantului ritmic
RÍTMIC, -Ă, ritmici, -ce, adj., s. f. 1. Adj. Care are ritm; cadențat, regulat. ◊ Gimnastică ritmică = ramură a gimnasticii în care exercițiile se execută cadențat și cu acompaniament muzical. ♦ Care se referă la ritm. 2. S. f. Ansamblu de reguli privitoare la folosirea ritmului în poezie și, mai rar, în proză; ritm. ♦ (Muz.) Știință care studiază simetria timpilor accentuați și slabi, precum și a diferitelor valori de note într-o compoziție muzicală. ♦ Întrebuințarea ritmului; totalitalea ritmurilor. – Din fr. rythmique.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu ritmic
IUDÁIC, -Ă adj. Care ține de iudaism, propriu iudaismului. [Pron. -da-ic. / < lat. iudaicus, cf. fr. judaïque]. Vezi definitia »
INÍC, -Ă, inici, -ce, adj. (Livr.) Care nu este echitabil; inechitabil, nedrept. – Din fr. inique, lat. iniquus. Vezi definitia »
BIOENERGÉTIC, -Ă I. adj. referitor la bioenergetică. II. s. f. parte a fiziologiei care studiază transformările de energie în organismele vii. (< fr. bioénergétique, engl. bioenergetics) Vezi definitia »
CUTANÉIC, -Ă, cutaneici, -ce, adj. De piele. [Pr.: -ne-ic] – Cutaneu + suf. -ic. Vezi definitia »
PSIHOSOMÁTIC, -Ă adj. Referitor la psihic și fizic, spirit și corp, la psihosomatică. [< fr. psychosomatique]. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z