Definita cuvantului deltaic
DELTÁIC, -Ă, deltaici, -ce, adj. Care ține de deltă, privitor la deltă. [Pr.: -ta-ic] – Din fr. deltaïque.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu deltaic
BIORÍTMIC, -Ă I. adj. referitor la bioritm, II. s. f. studiul bioritmurilor. (< bioritm + -ic/ă/) Vezi definitia »
LÁCTIC adj.m. Acid lactic = acid organic aflat mai ales în laptele acru. // Element secund de compunere savantă cu semnificația „(referitor la) lapte”, „ca laptele”. [< fr. lactique]. Vezi definitia »
MASTÍC, masticuri, s. n. 1. Material fluid sau vâscos alcătuit dintr-un amestec de substanțe minerale sau vegetale, care are proprietatea de a se întări în contact cu aerul și care servește la lipit, chituit, nivelat etc. ♦ Preparat vâscos obținut pe bază de colofoniu și întrebuințat pentru acoperirea rănilor pomilor fructiferi. 2. Suc rășinos aromatic extras din trunchiul și din ramurile unui arbust asiatic (Pistacia lentiscus), care servește la fabricarea masticii, la prepararea unor lacuri, ca fixator pentru parfumuri etc. – Din fr. mastic. Vezi definitia »
MEZOLÓGIC, -Ă adj. Referitor la mezologie. [< fr. mésologique]. Vezi definitia »
ENDOREIC adj. Termen referitor la regiuni drenate de râuri ce ajung să se verse în chiuvete lacustre cu regim temporar sau se pierd treptat ca urmare a evaporației și infiltrației; astfel de situații se întâlnesc în regiunile aride și semiaride. – [Sursa: M. Ielenicz și colaboratorii, 1999, Dicționar de geografie fizică, Editura Corint, București]. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z