Definita cuvantului dematerializa
DEMATERIALIZÁ, dematerializéz, vb. I. Tranz. și refl. A face să piardă sau a pierde caracteristicile materiei sau chiar materia. [Pr.: -ri-a-] – Din fr. dématérialiser.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu dematerializa
SCHIZÁ vb. tr. (bridge) a obliga un adversar să se deplaseze și, prin urmare, a-i suprima apărarea prin una sau alta din culorile care îi rămân. (< fr. squeezer, engl. squeeze) Vezi definitia »
BOTEZÁ, botez, vb. I. 1. Tranz. și refl. A (se) supune botezului (1). 2. Tranz. A stropi cu agheasmă pe credincioși și casele lor. ♦ Fig. (Fam.) A uda, a stropi. ◊ Expr. (Fam.) A boteza laptele (sau vinul, rachiul etc.) = a adăuga apă în lapte (sau în vin etc.). 3. Tranz. A avea calitatea de naș sau de nașă la botezul (1) cuiva. 4. Tranz. A pune cuiva sau la ceva un nume (de batjocură); a supranumi; a porecli. – Lat. batizare (= baptizare). Vezi definitia »
CAMELEONIZÁ vb. I. intr. A-și schimba purtarea și convingerile după împrejurări. [Pron. -le-o-. / cf. fr. caméléoniser]. Vezi definitia »
APOTEOZÁ, apoteozez, vb. I. Tranz. (În antichitatea greco-romană) A trece un erou sau un împărat în rândul zeilor. ♦ Fig. A aduce laude și onoruri excepționale, a ridica în slavă (pe cineva sau ceva). [Pr.: -te-o-] – Din fr. apothéoser. Vezi definitia »
DIMERIZÁ vb. tr. a face ca două molecule să formeze un dimer. (< fr. dimériser) Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z