Definita cuvantului depresuriza
DEPRESURIZÁ, pers. 3 depresurizează, vb. I. Refl. (Despre presiunea atmosferică) A scădea, a slăbi. – Din fr. dépressuriser.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu depresuriza
LABIALIZÁ vb. I. tr., refl. A da unui sunet sau a face ca un sunet să aibă o articulație labială; a căpăta un caracter labial. [Pron. -bi-a-. / < fr. labialiser]. Vezi definitia »
MATURIZÁ vb. I. tr., refl. 1. A face sau a deveni matur, a atinge maturitatea; a (se) matura. 2. (Fig.) A ajunge sau a face să-și însușească o bogată experiență, un mod de a judeca plin de răspundere. [< matur + -iza]. Vezi definitia »
SIMBOLIZÁ vb. I. tr. A constitui un simbol, a exprima, a reprezenta printr-un simbol. [< fr. symboliser]. Vezi definitia »
FORMOLIZÁ, formolizez, vb. I. Tranz. 1. A dezinfecta cu formol. 2. A fixa țesuturile animale cu formol. – Din formol. Vezi definitia »
GALVANIZÁ vb. I. tr. 1. A acoperi cu un strat de zinc o piesă metalică (în special de oțel) pentru a rezista mai bine la coroziune. 2. A excita în mod artificial un țesut sau un organ cu ajutorul curentului galvanic în scopuri terapeutice sau experimentale. ♦ (Fig.) A însufleți. [< fr. galvaniser, cf. it. galvanizzare]. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z