Definita cuvantului dinspre
DÍNSPRE prep. 1. (Introduce un complement care arată punctul de plecare al acțiunii) – Din direcția... 2. (Introduce un complement circumstanțial de timp) Cam spre..., aproximativ în momentul... Dinspre seară. 3. (Introduce un complement indirect care arată originea, descendența) – Din partea, după. Văr dinspre tată.De4 + înspre.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu dinspre
SECURIZÁRE s.f. (Tehn.) Tratare termică a sticlei de geamuri pentru a o transforma în securit. [< securiza]. Vezi definitia »
COORDONÁRE s.f. 1. Acțiunea de a coordona. 2. Raport între două sau mai multe propoziții sau părți de propoziție, legate între ele astfel încât una să nu depindă sintactic de cealaltă sau de celelalte; raport între mai multe noțiuni de aceeași specie subordonate aceleiași noțiuni. [Var. coordinare s.f. / < coordona]. Vezi definitia »
ÎMBOLDÍRE, îmboldiri, s. f. Acțiunea de a (se) îmboldi și rezultatul ei; fig. îndemn, stimul, imbold. – V. îmboldi. Vezi definitia »
RAMOLÍRE s.f. Acțiunea de a se ramoli și rezultatul ei; ramolisment, ramoliție. [< ramoli]. Vezi definitia »
UMBLÁRE, umblări, s. f. Acțiunea de a umbla și rezultatul ei; deplasare, mers; cutreierare, colindare, umblat1. – V. umbla. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z