Definita cuvantului calapod
CALAPÓD, calapoade, s. n. Piesă de lemn în forma (labei) piciorului, întrebuințată la confecționarea încălțămintei sau care se pune în încălțăminte pentru a împiedica să se deformeze; formă de lemn pe care se întind căciulile sau pălăriile. ♦ gener. Tipar, formă, model. ◊ Expr. Pe același calapod = la fel, asemănător, identic. – Din ngr. kalapódi.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu calapod
FOTOCATÓD s. m. catod a cărui emisiune de electroni se face prin efect fotoelectric. (< fr. photocathode) Vezi definitia »
TOD s.m. Pasăre mică cu penajul pestriț, din Cuba. (din lat. todus) Vezi definitia »
NEMATÓD, nematozi, s. m. (Zool.; la pl.) Clasă de viermi cilindrici din încrengătura nematelminților, cu corpul lung și subțire (Nematoda); (și la sg.) vierme care face parte din această clasă. – Din fr. nématodes. Vezi definitia »
tologlód s.n. (reg.) gunoi, glod. Vezi definitia »
COD1 s. n. 1. act normativ cuprinzând normele juridice dintr-o anumită ramură a dreptului ◊ (fig.) ansamblu de norme privind comportarea normală. 2. sistem de semne (simboluri) folosit în reprezentarea și transmiterea informațiilor sau a mesajelor. ♦ ~ poștal = indicativ prin cifre sau litere, corespunzător fiecărei localități, care facilitează cartarea corespondenței. 3. ~ genetic = reprezentare biochimică a informației genetice; ~ de culori = sistem de notare prin culori a cifrelor reprezentând parametrii principali ai rezistorilor și condensatoarelor. (< fr. code) Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z