Definita cuvantului kami
KÁMI s.m. pl. Nume generic dat în vechea Japonie spiritelor, forțelor și fenomenelor supranaturale. (cf. fr. kami < cuv. jap., literal, superior; domn, stăpân)

Sursa: MDN
Cuvinte ce rimeaza cu kami
Îmi cer scuze pentru deranj, însă am o întrebare. Ce facem dacă în limbajul curent se folosește un cuvânt care nu figurează în niciun dicționar dar el este folosit uzual, este clar ce înseamnă și la prima vedere corespunde spiritului de mai sus. Exemplu, cuvântul de mai sus. Adresey această întrebare moderatorului care acceptă plasare cuvintelor în dicționar. Urez tuturor „contribuabililor” acestui dicționar pe care-l folososc zilnic de câteva zeci de ori, succes! Mihai Cotelnic, traducător RO-PL, PL-RO, EN-RO...stabilit în Polonia. mcotelnicpost.pl Vezi definitia »
FULMI- elem. „care se aprinde, explodează”. (< lat. fulmen, fulger, lumină) Vezi definitia »
semi-Pref. care indică ideea de „jumătate”. Lat. semi-, prin intermediul fr. Se aplică uneori comp. proprii rom., cf. semicărturar, s. m. (semidoct), semizeu, s. m. (zeitate de rang inferior). Vezi definitia »
TSUNAMI TU-NÁ-/ s. n. flux puternic și brusc, provocat de seisme sau erupții submarine, care devastează coastele Oc. Pacific. (< fr., engl. tsunami) Vezi definitia »
polimí, polimésc, vb. IV (reg.) 1. a concepe, a procrea; a naște. 2. (despre plante) a prinde rod; a lega. 3. (refl.; despre plante) a da colț, a răsări. 4. a crea, a face, a concepe, a făuri. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z