Definita cuvantului kantele
KANTÉLE s.n. a. Instrument popular karelian (din zona Kareliei – republică autonomă din NV Rusiei, din partea europeană; în trecut (1940-1956) cunoscută drept Republica Karelo-Finlandeză) cu coarde, întinse deasupra unei mici cutii de rezonanță, care se ating cu degetele. b. Țiteră tradițională finlandeză, având la origine cinci coarde, iar în prezent putând ajunge până la treizeci. (cf. germ. Kantele < cuv. fin.) [def. b. MW]

Sursa: MDN
Cuvinte ce rimeaza cu kantele
BODÉLĔ (BODÉLÉ DJOURAB [dzuráb]), zonă depresionară în Sahara Orientală, în Ciad, la S de masivul Tibesti. Relief de dune, cu ueduri și oaze. Tufișuri xerofite. Culturi de tutun și bumbac. Vezi definitia »
MODERN-STYLE s.n. Denumire dată în jurul anilor 1900 unei formule de artă decorativă, caracterizată prin preferința pentru liniile curbe, formele alungite și arabescurile unduioase, pe care o găsim frecvent în mobilier, orfevrărie, ceramică, imprimeuri etc. [Pron. mo-dern stail. / < engl. modern style]. Vezi definitia »
[diacriticele ș si ț?] A prep. 1. (Înv.) Exprimă o rela ie spa ială (cu sau fără ideea de miscare): sezu a dreapta lui Dumnezeu (Coresi) 2. (Înv.) Exprimă o rela ie temporală sau instrumental-modală: sâmbătă a prânzul cel mare (N. Costin) 3. (Înv.) De la sensul spa ial s-a dezvoltat un sens cauza: mearsă în pădure a lemne (Dosoftei) 4. Exprimă o rela ie de identitate, fie reală, fie presupusă: câinii latră a om străin (N. Gane) 5. Înso este inf. scurt si (înv.) inf. lung. În primul caz, se suprimă la timpurile compuse cu inf. (voi fugi), după a sti si a putea (nu pot face nimic) si după un pron. rel. inter. (n-are ce face) 6. (Înv.) Înso este gen. dat. nedeterminat: nice frate a frate va folosi, nice părinte a fecior (Varlaam) -Din lat. Ad Vezi definitia »
COMATÚLE s. f. pl. specie de echinoderme marine. (‹ fr. comatules) Vezi definitia »
AMÁBILE adv. (Muz.; ca indicație de execuție) În mod grațios, plăcut. [< it. amabile]. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z