Definita cuvantului decister
DECISTÉR, decisteri, s. m. Unitate subdivizionară de măsură pentru volumul lemnelor, egală cu a zecea parte dintr-un ster. – Din fr. décistère.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu decister
BÍBER I. s. m. castor. II. s. n. blană de biber (1). (< germ. Biber) Vezi definitia »
BAJOAIÉR, bajoaiere, s. n. Perete lateral de ecluză. [Pr.: -joa-ier] – Din fr. bajoyer. Vezi definitia »
CHILIFÉR, -Ă adj. referitor la chil1. ♦ vase ~ e = vasele limfatice ale intestinului, prin care circulă chilul. (< fr. chylifère) Vezi definitia »
ÁER1 s. n. 1. Amestec de gaze care alcătuiesc straturile inferioare ale atmosferei și care este absolut necesar vietăților aerobe. ◊ Aer lichid = lichid obținut prin răcirea aerului până sub temperatura de -183°C la presiune normală și folosit pentru separarea elementelor sale componente. Aer comprimat = aer la presiuni mai mari decât presiunea atmosferică obținut cu compresoarele. Aer condiționat = sistem de ventilație a aerului din încăperi în scopul păstrării proprietăților fizice normale ale acestuia. ◊ Loc. adv. La (sau în) aer (liber) = într-un loc neacoperit, afară. ◊ Expr. A lua aer = a ieși din casă pentru a respira aer curat. 2. Văzduh, atmosferă. ◊ Expr. A fi (sau a se simți) ceva în aer = a exista semne că se pregătește ceva (în ascuns). A fi (sau a rămâne) în aer = a se afla într-o situație critică, a nu avea nici o perspectivă. 3. Înfățișare, aspect, expresie. ◊ Expr. A avea aerul că... (sau să...) = a da impresia că... A-și da (sau a-și lua) aere = a lua o atitudine de superioritate; a se îngâmfa, a se făli. [Pl.: (în expr.) aere] – Lat. aer, aeris (și cu înțelesurile fr. air). Vezi definitia »
BOUCHER [bușé], François [1703-1770], pictor și desenator francez. Reprezentant al rococoului. Tablouri mitologice și pastorale, scene galante și de vînătoare („Cuibul”). Cartoane pentru tapiserii. Ilustrația la comediile lui Molière. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z