Definita cuvantului caldeean
CALDEEÁN, -Ă, caldeeni, -e, adj., s. m. și f. (Persoană) din Caldeea. [Pr.: -de-ean] – Din fr. Chaldéen.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu caldeean
NEANDERTALIÁN, -Ă adj., s. m. f. (individ) care aparține speciei umane fosile de Neandertal. (< fr. néandertalien) Vezi definitia »
SUSÁN s. m. 1. Plantă erbacee din țările calde, păroasă, cu frunze mari, dantelate și cu flori galbene, cultivată pentru semințele sale oleaginoase, comestibile (Sesamum indicum).P. restr. Semințele acestei plante, care conțin un ulei comestibil, din care se prepară tahânul sau care se presară pe covrigi. 2. Preparat dulce făcut din zahăr, miere și semințe de susan (1). – Din tc. susam. Vezi definitia »
CALEDONIÁN, -Ă I. adj., s. n. (din) etajul inferior al devonianului. II. adj. orogeneză ~ă = ansamblu de mișcări orogenice de cutare a scoarței terestre la sfârșitul silurianului, afectând Scoția și Scandinavia. (< fr. calédonien) Vezi definitia »
URBÁN, -Ă, urbani, -e, adj. Care ține de oraș, privitor la oraș; orășenesc. ♦ Fig. (Despre atitudinea sau modul de comportare al cuiva) Care dă dovadă de urbanitate; politicos, civilizat. – Din fr. urbain, lat. urbanus. Vezi definitia »
ESTRÁN s. n. porțiune a litoralului acoperită periodic de apa mării în timpul fluxului. (< fr. estran) Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z