Definita cuvantului deșosat
DEȘOSÁT, -Ă, deșosați, -te, adj. 1. (Despre dinți) Care are dezvelită partea inferioară, prin retragerea gingiei. 2. (Despre plante) Care are rădăcina ieșită din pământ. – V. deșosa.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu deșosat
ANUCLEÁT, -Ă adj., s. f. (celulă) lipsită de nucleu. (< fr. annuclée) Vezi definitia »
RAVENÁT, -Ă adj. (Liv.) Din Ravenna (Italia). ◊ Mozaic ravenat = mozaic caracteristic pentru arhitectura bizantină din Ravenna. [< it. ravennate]. Vezi definitia »
ÎNCĂLȚÁT1 s. n. Faptul de a (se) încălța; încălțare. – V. încălța. Vezi definitia »
EVIDENȚIÁT, -Ă, evidențiați, -te, adj. (Adesea substantivat) Care s-a distins, s-a remarcat; căruia i s-au recunoscut oficial meritele sau succesele în muncă. [Pr.: -ți-at] – V. evidenția. Vezi definitia »
A PLECA PRECIPITAT a se alivăni, a se căra, a se cărăbăni, a da cu pasul, a da dos la față, a da pedală, a-i da sas, a se duce duluță, a se eclipsa, a face lampa mică, a face pași, a fugi ca tăunul cu paiul, a-și lua avrigu’, a-și lua călcâiele la spinare, a-și lua câmpii / lumea în cap, a o lua la papuc / la picior / la sănătoasa, a-și lua traista în băț, a-și lua valea / zborul, a mătura locul, a pedala, a-și plimba anatomia, a o rade, a saluta din mers, a se scurge, a-i sfârâi (cuiva) călcâiele, a se smulge, a spăla putina, a o șparli, a o șterge la papuc, a șterge putina, a o tăia, a o tuli, a o tunde, a usca leșia, a se ușchi, a vira. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z