Definita cuvantului calendaristic
CALENDARÍSTIC, -Ă, calendaristici, -ce, adj. Privitor la calendar, după calendar. ◊ An calendaristic = an de 365 de zile, socotit de la 1 ianuarie la 31 decembrie. Plan de muncă calendaristic = plan de muncă alcătuit pe zile și săptămâni. – Calendar + suf. -istic.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu calendaristic
GNÓSTIC, -Ă adj. Referitor la cunoaștere, de cunoaștere. // s.m. și f. Adept al gnosticismului. [< fr. gnostique]. Vezi definitia »
VO'LEMIC, volemică adj. referitor la cantitatea de sînge sau plasmă care se află în corp. suport volemic, resuscitare volemică = transfuzie de sînge sau plasmă sanguină pentru pacienții care au suferit un șoc traumatic, hipotermic sau o intoxicație gravă. Vezi definitia »
DEMOCRÁTIC, -Ă, democratici, -ce, adj. Care aparține democrației, caracteristic, propriu democrației; bazat, organizat pe principiile democrației; democrat (2). – Din fr. démocratique. Vezi definitia »
TRAFÍC s. n. 1. transport de mărfuri sau de persoane pe o anumită cale de comunicație și la un interval de timp dat. ◊ comerț ilicit. ♦ ~ de influență = negociere a trecerii de care se bucură cineva pe lângă o persoană influentă. 2. totalitatea legăturilor de telecomunicație stabilite într-un anumit interval de timp, cu anumite mijloace tehnice și în condiții date. (< fr. trafic) Vezi definitia »
ARÉIC, -Ă, areici, -e, adj. (Despre sol, regiuni) Care e lipsit de râuri; secetos. – Fr. arrhéique. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z