Definita cuvantului determinant
DETERMINÁNT, -Ă, determinanți, -te, adj., s. m. I. Adj. 1. Care determină sau este de natură să determine ceva; hotărâtor. 2. (Despre cuvinte sau propoziții; adesea substantivat) Care precizează sensul altui cuvânt sau al altei propoziții cu care este în legătură, fiind subordonat acestora. II. S. m. Expresie matematică ale cărei elemente sunt așezate sub forma unui tabel și care servește la rezolvarea sistemelor de ecuații. – Din fr. déterminant.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu determinant
SEMIDEPONÉNT adj.n. (În limba latină) Verb semideponent = verb activ ca sens, care se conjugă la timpurile și la modurile derivate din tema prezentului după normele diatezei active, în timp ce la celelalte are forme de conjugare pasivă. [< it. semideponente]. Vezi definitia »
CAZARMAMÉNT s. n. Totalitatea efectelor de pat (saltea, pernă, pătură, cearșaf etc.) pe care le primește un militar sau, p. ext., un muncitor pe șantier. – Probabil contaminare între cazarmă și echipament. Cf. fr. casernement. Vezi definitia »
FETIȘIZÁNT, -Ă, fetișizanți, -te, adj. Care fetișizează. – Fetișiza + suf. -ant. Vezi definitia »
DETARTRÁNT, -Ă, detartranți, -te, s. n., adj. (Substanță) care detartrează. – Din fr. détartrant. Vezi definitia »
PLASTIFIÁNT s.m. Substanță care mărește plasticitatea anumitor materiale cu care este amestecată. [Pron. -fi-ant. / < fr. plastifiant]. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z