Definita cuvantului detractare
DETRACTÁRE, detractări, s. f. Acțiunea de a detracta.V. detracta.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu detractare
GRECIZÁRE s.f. Acțiunea de a (se) greciza și rezultatul ei. [< greciza]. Vezi definitia »
AUTODISTRÚGERE s. f. Proprietate pe care o au unele proiectile de a se distruge automat, după străbaterea unei anumite traiectorii, pentru a nu fi periculoase în cazul când nu și-au atins ținta. – Din auto1- + distrugere (după fr. autodestruction). Vezi definitia »
LOCALIZÁRE, localizări, s. f. Acțiunea de a (se) localiza și rezultatul ei. ♦ Localizări cerebrale = legarea diverselor procese psihice de anumite regiuni ale scoarței cerebrale. ♦ (Tehn.) Detectare și precizare a poziției unui obiect, a locului unui defect dintr-o piesă, a unui zăcământ în scoarța terestră, a unui post de radioemisiune etc. ♦ Operă literară adaptată pentru a corespunde anumitor condiții de loc sau de timp. – V. localiza. Vezi definitia »
SUDOÁRE, sudori, s. f. Secreție a glandelor sudoripare prin care se elimină o parte a substanțelor rezultate din metabolismul organismului; transpirație, nădușeală. ◊ Expr. Sudorile morții sau sudori de moarte = sudoare care acoperă corpul omului înaintea morții; p. ext. transpirație provocată de o emoție, de o spaimă sau de o oboseală foarte mare. ♦ Fig. Muncă, osteneală, trudă; chin. – Din lat. sudor, -oris. Vezi definitia »
SUPRADETERMINÁRE s. f. caracter al unui proces care este determinat de un mare număr de condiții. ◊ caracterul unei conduite determinate de mai multe motivații concurente. (după fr. surdétermination) Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z