Definita cuvantului caligraf
CALIGRÁF, -Ă, caligrafi, -e, s. m. și f. Persoană care are scrisul frumos. ♦ Persoană care se ocupă cu copierea artistică de cărți și manuscrise (mai ales înainte de răspândirea tiparului). – Din fr. calligraphe.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu caligraf
PIEZOGRÁF s.n. Aparat pentru măsurarea presiunilor sau a forțelor vibratoare prin metoda piezoelectrică. [< fr. piézographe]. Vezi definitia »
CHIMOGRÁF s.n. Aparat pentru înregistrarea anumitor fenomene fiziologice. ♦ (Fon.) Aparat pentru înregistrarea sunetelor. [Scris și kimograf. / < fr. kimographe, cf. gr. kyma – agitație, graphein – a scrie]. Vezi definitia »
STEREOTAHIGRÁF, stereotahigrafe, s. n. (Top.) Aparat tahimetric pentru măsurarea distanței de la punctul de stație la punctul dat de pe teren. [Pr.: -re-o-] – Din fr. stéréotachygraphe. Vezi definitia »
TELEGRÁF I. s. n. 1. telecomunicație a semnalelor (corespunzătoare literelor și cifrelor) cu ajutorul unor aparate electromagnetice; ansamblul instalațiilor. 2. aparat pentru transmiterea la distanță a telegramelor. II. s. m. plantă erbacee originară din America de Sud, cu flori mici, albe, cu miros plăcut, dispuse în ciorchini lungi și cu tulpina volubilă. (< fr. télégraphe) Vezi definitia »
STILOGRÁF s. n. instrument cu care se înțeapă hârtia pentru a face punctele ce redau alfabetul nevăzătorilor. (< fr. stylographe) Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z