Definita cuvantului diafragmat
DIAFRAGMÁT, -Ă, diafragmați, -te, adj. (Despre obiective fotografice) Care are deschiderea limitată cu ajutorul unei diafragme. [Pr.: di-a-] – V. diafragma.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu diafragmat
REÎNNODÁT, -Ă, reînnodați, -te, adj. 1. Care a fost înnodat din nou (după ce s-a desfăcut nodul). 2. (Fig.; despre relații) Care s-a reluat, care s-a restabilit. – V. reînnoda. Vezi definitia »
SEMIFABRICÁT, semifabricate, s. n. Produs cu un anumit grad de prelucrare, care se livrează altei secții sau altei întreprinderi pentru a fi prelucrat în continuare în vederea obținerii unui produs finit. – Semi- + fabricat. Vezi definitia »
MANDÁT s. n. 1. împuternicire dată cuiva de către o persoană sau o autoritate de a vorbi ori de a lucra în numele său. ♦ teritoriu sub ~ = formă de administrare a fostelor colonii, încredințate după primul război mondial spre administrare altor state. 2. funcție, putere pe care o deține un membru ales de o adunare. 3. act procedural prin care cineva este chemat în fața justiției sau încarcerat. 4. ordin de plată dat de un deponent de fonduri depozitarului său. ♦ ~ poștal = formular-tip pentru expedierea banilor prin poștă. (< fr. mandat, germ. Mandat) Vezi definitia »
ACREDITÁT, -Ă adj. (și s.) împuternicit ca reprezentant diplomatic. (< acredita) Vezi definitia »
stricat, -ă, stricați, -te adj. (d. oameni) 1. certat, supărat. 2. corupt, desfrânat, depravat. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z