Definita cuvantului sacristie
SACRISTÍE, sacristii, s. f. Încăpere într-o biserică catolică sau clădire special ridicată lângă o biserică catolică, în care se păstrează obiectele de cult și veșmintele preoțești. – Din fr. sacristie, lat. sacristia.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu sacristie
Protectie intrinseca Modalitate de prevenire a accidentelor si imbolnavirilor profesionale prin masuri de prevenire tehnice , respective prin actiunea asupra formei , asezarii , modului de montaj, principiului de functionare , sau de constructie a unei instalatii , masini, aparat , dispozitiv etc, fara a adauga elemente concepute special pentru realizarea securitatii si sanatatii in munca. Utilizarea termenului in acest sens nu este riguros corecta , decat daca prin adoptarea solutiilor respective doar se diminuiaza riscurile si nu se elimina (vezi prevenire intrinseca). Totusi, in limbaj uzual s-a incetatenit folosirea ambilor termini, respective de protectie si de prevenire , cu toate variantele lor, atribuindu-li-se aceleasi sensuri. Institutul National de Cercetare-Dezvoltare pentru Protectia Muncii DEX-Editura ATLAS PRESS Bucurtesti 2003 Vezi definitia »
PNEUMOGASTROGRAFÍE s. f. radiografie a cavității gastrice după introducerea de aer în stomac. (< fr. pneumogastrographie) Vezi definitia »
FRANCOFILÍE s. f. prietenie față de Franța; galofilie. (< fr. francophilie) Vezi definitia »
BRADITROFÍE s. f. încetinire a proceselor metabolice. (< fr. bradytrophie) Vezi definitia »
SCATOFILÍE s. f. coprofilie. (< fr. scatophilie) Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z