Definita cuvantului sapiențial
SAPIENȚIÁL, -Ă, sapiențiali, -e, adj. (Livr.) Care denotă sapiență, cu sapiență. [Pr.: -pi-en-] – Sapiență + suf. -al.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu sapiențial
SISÁL, sisali, s. m. Plantă textilă cultivată în regiunile tropicale, cu tulpina foarte scurtă și frunze lungi crescute în rozetă, din care se extrag fibre foarte rezistente (Agave sisalana). ♦ Fibră textilă asemănătoare cu manila, obținută din frunzele plantei descrise mai sus și folosită pentru confecționarea sforilor, a funiilor etc. – Din fr. sisal. Vezi definitia »
MEZOCEFÁL, -Ă adj. Care are capul de formă intermediară între brahicefal și dolihocefal. [< fr. mésocéphale, cf. gr. mesos – mijlociu, kephale – cap]. Vezi definitia »
NEMETÁL, nemetale, s.n. Element chimic (de ex. borul, carbonul sau azotul) care nu prezintă proprietațile unui metal. (cf. eng. nonmetal) [Merriam-Webster] Vezi definitia »
CORTICÁL, -Ă adj. Al cortexului. [< fr. cortical]. Vezi definitia »
MUZICÁL, -Ă, muzicali, -e, adj. 1. Care aparține muzicii (1), privitor la muzică, de sau pentru muzică. ♦ În care se execută piese, compoziții muzicale. ♦ Înzestrat cu simț, cu talent pentru muzică. 2. (Despre sunete, voce etc.; adesea adverbial) Armonios, melodios. – Din fr. musical. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z