Definita cuvantului saponină
SAPONÍNĂ, saponine, s. f. Substanță de origine vegetală care, în contact cu apa, formează o spumă abundentă și persistentă. – Din fr. saponine.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu saponină
NEBEDÉRNICĂ s. f. v. nabederniță. Vezi definitia »
JAMBIÉRĂ s. f. învelitoare din pânză sau piele care acoperă gamba piciorului (la sport). ◊ parte a unei armuri care proteja gamba. (< fr. jambière) Vezi definitia »
RONDÉLĂ, rondele, s. f. 1. Piesă de metal, de lemn, de mase plastice etc. în formă de placă plată circulară, perforată sau neperforată, având uneori fețele profilate, cu întrebuințări diverse. ♦ Căpăcel în formă de disc din carton subțire, care acoperă alicele într-un cartuș de vânătoare. ♦ Disc metalic folosit la confecționarea prin batere a monedelor sau a medaliilor. 2. Porțiune din trunchiul unui arbore, de formă cilindrică, folosită pentru analiza structurii macroscopice a lemnului, pentru determinarea vârstei arborilor doborâți etc. [Var.: rondeá s. f.] – Din fr. rondelle. Vezi definitia »
INTERCHINÉZĂ s. f. interval între două diviziuni succesive ale nucleului celular. (< fr. intercinèse) Vezi definitia »
GUANOZÍNĂ, guanozíne, s. f. Nucleozidă (C10H13N5O5) compusă din guanină și riboză. (terminolog. științif., pref. guan- (ca și în guanină < guano) + riboză + suf. -ină (cf. citozină); cf. engl. guanosine) [MW] Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z