Definita cuvantului scula
SCULÁ, scol, vb. I. 1. Refl. și tranz. A (se) trezi din somn, a (se) deștepta. ◊ Expr. (Refl.) A se scula din morți = a învia. ♦ A (se) ridica (din pat) după o boală; a (se) vindeca, a (se) însănătoși. 2. Refl. și tranz. A (se) ridica în picioare, a (se) ridica de jos. 3. Refl. (Pop.) A se ridica să plece; p. ext. a începe o acțiune, a se apuca de o treabă. 4. Tranz. Fig. A mobiliza, a aduna (în vederea unei acțiuni). ♦ Tranz. și refl. A (se) răscula. ♦ Refl. (Înv.) A porni la război, a se ridica (cu armele) împotriva cuiva. – Probabil lat. *excubulare.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu scula
CONSOLÁ vb. I. tr., refl. A(-și) alina, a(-și) mângâia durerea, necazul etc. [< fr. consoler, cf. it. consolare, lat. consolari]. Vezi definitia »
DECUPLÁ vb. I. tr. A desface, a dezlega (părțile unui cuplu). [< fr. découpler]. Vezi definitia »
ȘTAMPILÁ vb. I. tr. A pune o ștampilă. [Var. stampila vb. I. / < it. stampigliare, cf. fr. estampiller]. Vezi definitia »
REMOBILÁ, remobilez, vb. I. Tranz. A mobila din nou, a schimba mobila. – Re1- + mobila. Vezi definitia »
treala eh uiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyoooooooooooo oooooooooooo oooooo oo,ooo ooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo o ooo oooooooooooooooooooooooooooo oooo o oo Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z