Definita cuvantului sedițios
SEDIȚIÓS, -OÁSĂ, sedițioși, -oase, adj. (Livr.) Care se revoltă împotriva unei autorități, care îndeamnă la răzvrătire, înclinat către răzvrătire, de răzvrătire. Strigăte sedițioase. [Pr.: -ți-os] – Din fr. séditieux, lat. seditiosus.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu sedițios
FIBRÓS, -OÁSĂ adj. format din fibre, cu aspect de fibre. ♦ țesut ~ = țesut elastic din fibre conjunctive. (< fr. fibreux) Vezi definitia »
CARIÓS, -OÁSĂ adj. Referitor la caria dentară. [Pron. -ri-os. / < germ. kariös]. Vezi definitia »
ZGURÓS, -OÁSĂ, zguroși, -oase, adj. Ca zgura; cu zgură; ars, uscat. – Zgură + suf. -os. Vezi definitia »
SPUMÓS, -OÁSĂ, spumoși, -oase, adj. (Despre lichide) Cu spumă, înspumat, spumegos. ♦ (Despre vin) Care face spumă când este deschisă sticla și se toarnă în pahare, datorită fermentării incomplete sau unui procedeu special de fabricație. ♦ Fig. Ca spuma; vaporos, diafan. ♦ Fig. (Despre felul de a se exprima al cuiva) Plin de vervă; viu, colorat, plastic. – Spumă + suf. -os. Vezi definitia »
bimbos = de la latinescul bimba care tradus in greaca si apoi in romana se traduce aproximativ capatana la care se adauga si subfixul os care da o alura speciala acestui cuvant ( sau bimba de la chiru alexandru elev in lic pedagogic ploiesti cls a X-a... un bimbos manelar) Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z