Definita cuvantului semafor
SEMAFÓR, semafoare, s. n. 1. Dispozitiv de semnalizare optică, alcătuit dintr-un stâlp fix, cu unul sau mai multe brațe mobile a căror poziție, în timpul zilei, sau a căror schimbare de lumină, în timpul nopții, indică diferite semnale referitoare la circulația pe căile ferate. 2. Dispozitiv de semnalizare optică folosit pentru a transmite vaselor din larg comunicări referitoare la navigație. 3. Indicator cu lumini colorate, pentru reglementarea circulației în orașe; stop. – Din fr. sémaphore.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu semafor
DILATATÓR, -OÁRE I. adj. care dilată. ◊ (despre mușchi) care servește pentru a dilata pereții cavităților pe care se inserează. II. s. n. instrument chirurgical cu care se lărgește un orificiu sau o cavitate. (< fr. dilatateur, lat. dilatator) Vezi definitia »
pețitor, pețitori s. m. (intl.) denunțător, trădător. Vezi definitia »
RADIOCONDUCTÓR s.n. Corp care, sub influența undelor electromagnetice, devine conductor de electricitate. [Pl. -oare, (s.m.) -ori. / cf. fr. radioconducteur]. Vezi definitia »
PROFÉSOR, -OÁRĂ s.m. și f. Persoană cu o pregătire specială care predă o materie de specialitate la o școală sau în învățământul universitar. [Acc. și profesór. / < fr. professeur, it. professore]. Vezi definitia »
MOBILIZATÓR, -OÁRE adj. Antrenant, care îndeamnă la luptă, la o activitate socială. [< mobiliza + -tor]. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z