Definita cuvantului semiaxă
SEMIÁXĂ, semiaxe, s. f. 1. Porțiune dintr-o dreaptă mărginită de un punct și formată din toate punctele dreptei care se află într-o parte sau în cealaltă în raport cu originea. 2. Jumătate din lungimea axei unei curbe plane închise sau a unui corp de revoluție generat de o curbă plană închisă, cuprinsă în interiorul curbei sau al corpului respectiv. Semiaxa sferei. [Pr.: -mi-a-] – Semi- + axă.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu semiaxă
-FORÉZĂ2 elem. „împrăștiere”, „deplasare, migrație”. (< fr. -phorèse, cf. gr. phoresis, transport) Vezi definitia »
GHIDRÓPĂ, ghidrope, s. f. Frânghie legată de nacela unui balon și lăsată să se târască pe sol pentru a menține balonul la o anumită înălțime constantă. – Din fr. guiderope. Vezi definitia »
MEZOZÓNĂ s.f. Zonă mediană de transformare metamorfică a Pământului, cuprinsă între 6 și 12 km. [Et. incertă]. Vezi definitia »
TROPOPÁUZĂ s.f. (Met.) Zonă de trecere dintre troposferă și stratosferă. [Pron. -pa-u-. / < fr. tropopause, cf. germ. Tropopause]. Vezi definitia »
ARAHNOÍDĂ, arahnoide, s. f. Membrană care constituie unul dintre cele trei învelișuri ale creierului și ale măduvei spinării. – Fr. arachnoïde (< gr.). Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z