Definita cuvantului separat
SEPARÁT, -Ă, separați, -te, adj. Care se găsește izolat, care nu comunică, nu se confundă cu alții, nu e în legătură cu alții; deosebit; care a fost izolat dintr-un complex. * Pace separată = pace pe care o încheie un stat în mod izolat, fără aliații săi de război. – V. separa.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu separat
OVÁT, -Ă adj. (Despre frunze, petale, sepale etc.) Care are lățimea cea mai mare în treimea inferioară; în formă de ou. [Cf. lat. ovatus]. Vezi definitia »
NETEZÁT, -Ă, netezați, -te, adj. v. NETEZA. – [DLRM] Vezi definitia »
PĂSÁT, s. n. Porumb sau mei măcinat mare. ♦ Mămăligă din mei (pisat). ◊ Expr. A-i curge (sau a-i cădea, a i se vărsa cuiva) lapte (sau miere) în păsat = a-i merge cuiva bine; a izbuti în toate. A vărsa (sau a turna) cuiva laptele în păsat = a-i face cuiva un bine. A-i cădea cuiva păsat în gură = a câștiga ceva de-a gata, fără muncă, pe neașteptate. – Lat. pisatum. Vezi definitia »
BIFOLIÁT, -Ă adj. (Despre frunze compuse) Cu două foliole; bifoliolat. [Pron. -li-at. / cf. fr. bifolié, lat. bis – de două ori, folium – frunză]. Vezi definitia »
AT, ați, s. m. Armăsar, cal de curse, cursier. (din tc. at = mascul de prăsilă; cf. alb., sb., bg. at, ngr. άτι) Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z