Definita cuvantului semisferic
SEMISFÉRIC, -Ă, semisferici, -ce, adj. Care are forma unei jumătăți de sferă. – Semi- + sferic.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu semisferic
HELIOTÉRMIC, -Ă, heliotermici, -ce, adj. Care se referă la heliotermie, care este caracteristic pentru acest fenomen. [Pr.: -li-o-] – Din fr. héliothérmique. Vezi definitia »
APLÁSTIC, -Ă adj. 1. lipsit de structură, de o formă bine definită. 2. (despre anemie) care nu prezintă indicii de regenerare a globulelor roșii. (< fr. aplastique) Vezi definitia »
PÚBLIC, -Ă I. adj. 1. care privește tot poporul, aparține întregii națiuni. ◊ care poate fi folosit de toată lumea. ◊ (despre persoane) care ocupă o funcție de stat. 2. care are loc în fața unei adunări de oameni. 3. care vine de la colectivitate, la care participă întreaga colectivitate. II. s. n. 1. colectivitate mare de oameni; mulțime. 2. totalitatea persoanelor care asistă la un spectacol, la o conferință. (< lat. publicus, fr. public) Vezi definitia »
ESÓPIC, -Ă, esopici, -ce, adj. Referitor la Esop, care aparține lui Esop; p. ext. neclar, mai puțin clar, ambiguu, sibilinic. – Din fr. ésopique. Vezi definitia »
AGITATÓRIC, -Ă, agitatorici, -ce, adj. Care servește sau se referă la agitație1. – Din agitator2 + suf. -ic. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z