Definita cuvantului siliciere
SILICIÉRE, silicieri, s. f. Operație termochimică de îmbogățire superficială cu siliciu a unor piese de oțel sau de fontă, pentru a le face mai rezistente la coroziune; silicizare. [Pr.: -ci-e-] – Din siliciu.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu siliciere
RE2 s. m. inv. (muz.) 1. a doua treaptă a gamei diatonice; sunetul și nota corespunzătoare. 2. a treia coardă a unei viori. (< it. re) Vezi definitia »
SLEÍRE, sleiri, s. f. Faptul de a (se) slei; fig. istovire, extenuare, epuizare. – V. slei. Vezi definitia »
restructuráre (res-truc- / re-struc-) s. f., g.-d. art. restructurắrii; pl. restructurắri Vezi definitia »
tulburare psihicaçonsta in nerecunoasterea fetelor umane familiare,mergand chiar pana la nerecunoasterea propriei fete in oglinda sau fotografii. Vezi definitia »
Clasificare: 1. Contracte bilaterale (sinalagmatice) si unilaterale. Contractele bilaterale se caracterizează prin reciprocitatea obligaŃiilor ce izvorăsc în sarcina ambelor părŃi, pe când din contractele unilaterale izvorăsc obligaŃii numai în sarcina uneia din ele, fără ca cealaltă parte să-si asume vreo obligaŃie. Cele bilaterale sunt întotdeauna cu titlu oneros. 2. Contracte cu titlu oneros si cu titlu gratuit. În contractele cu titlu oneros fiecare din părŃi urmăreste un interes material, stipulând primirea unei anumite prestaŃii în schimbul aceleia pe care face, urmărind deci realizarea unui folos patrimonial. În contractele cu titlu gratuit numai o singură parte procură celeilalte un folos patrimonial, fără a urmări realizarea unei contraprestaŃii echivalente. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z