Definita cuvantului silvanit
SILVANÍT s. n. Minereu de aur și de argint, moale, cu luciu metalic, de culoare argintie-cenușie, cristalizat în sistemul monoclinic. – Din germ. Sylvanit, fr. sylvanite.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu silvanit
LATERÍT s.n. (Geol.) Sol din regiunile tropicale, colorat în roșu, în galben sau în cafeniu și rezultat prin alterarea chimică a rocilor. [Pl. -te, -turi. / < fr. latérite]. Vezi definitia »
LAZURÍT s. n. Silicat natural de aluminiu și de sodiu, asociat cu sulfură de sodiu, de culoare albastră intensă, cristalizat, folosit la confecționarea unor obiecte de artă, la prepararea unor vopsele; lapis, lapislazuli. – Din fr. lazurite. Vezi definitia »
SCHISTOCÍT s. n. schizocit. (< fr. schistocyte) Vezi definitia »
ANKERIT s. n. Carbonat dublu de calciu și fier, de culoare alb-cenușie, în care fierul este înlocuit în procente variabile cu magneziul. Apare sub forma lenticulară, în șisturi cristaline, în serpentinite și ca mineral de gangă. Vezi definitia »
SUBÍT, -Ă, subiți, -te, adj. (Adesea adverbial) Care se produce într-un timp foarte scurt și pe neașteptate; brusc, neprevăzut, neașteptat. – Din fr. subit. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z