Definita cuvantului solvență
SOLVÉNȚĂ, solvențe, s. f. Solvabilitate. – Din germ. Solvenz.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu solvență
ARVÚNĂ, arvune, s. f. (Pop.) Acont (la o cumpărare, la o închiriere etc.). [Var.: arvónă s. f.] – Ngr.arravón, -vona. Vezi definitia »
ROZEÓLĂ s. f. erupție cutanată în formă de pete mici, în diferite boli infecțioase sau în intoxicații. (< fr. roséole) Vezi definitia »
BASCÚLĂ s.f. 1. Aparat pentru cântărit greutăți mari, de tipul balanței. 2. Pârghie cu punctul de sprijin la mijloc rezemat pe o axă, asrfel încât să permită o mișcare oscilatorie liberă. ♦ Aparat de gimnastică folosit pentru executarea diferitelor sărituri acrobatice. ♦ Dispozitiv care permite modificarea poziției, în plan orizontal și vertical, în raport cu axa optică a unei părți a aparatului fotografic. 3. Partea metalică a armelor de vânătoare cu țevi mobile. [< fr. bascule, cf. it. basculla]. Vezi definitia »
LAKÍSTĂ adj.f. Școală lakistă = grupare literară romantică engleză de la începutul sec. XIX, care critica civilizația industrială burgheză, recomandând întoarcerea la viața patriarhală și la natură. [< fr. lakiste, cf. engl. lak – lac]. Vezi definitia »
CROMODINÁMICĂ s. f. teorie recentă din fizica particulelor elementare. (< cromo1- + dinamică) Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z