Definita cuvantului cantonier
CANTONIÉR, -Ă, cantonieri, -e, s. m. și f. Persoană care are sarcina de a supraveghea și întreține o anumită porțiune de șosea sau de cale ferată. [Pr.: -ni-er] – Din fr. cantonnier.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu cantonier
FIȘIER, fișiere, s. n. (Inform.) Stoc și structură de informații înrudite, asociate, identificabilă după nume; unitate de bază pentru stocarea informației, care îi permite calculatorului să distingă un set de informații de altul. Vezi definitia »
BOULDER [bəuldə], oraș în partea central-vestică a S.U.A. (Colorado), la NV de Denver; 165,2 mii loc. (1980, cu suburbiile). Ind. aerospațială. Stațiune montană. Universitate. Vezi definitia »
PARTÉR s.n. 1. Parte a unei clădiri situată la nivelul solului; ansamblul încăperilor din această parte a clădirii. ♦ Primul etaj (de la intrare) al unei mine. 2. Parte a unei săli de spectacol cuprinsă între scenă și fundul sălii. ♦ Totalitatea spectatorilor care ocupă locurile din această parte a sălii. 3. Parte a unei grădini sau a unui parc în care se cultivă flori. [Pl. -uri, -re. / cf. germ. Parterre, fr. parterre]. Vezi definitia »
SUBINGINÉR s.m. Persoană cu o pregătire inferioară inginerului. [< sub- + inginer, după fr. sous-ingénieur]. Vezi definitia »
FLÚTTER s.n. 1. (Med.) Contracție rapidă a mușchiului cardiac cu o frecvență de 200-350 de bătăi pe munut. 2. Oscilație a structurilor elastice ale unei aeronave, produsă de forțele aerodinamice. [< engl.. fr. flutter]. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z