Definita cuvantului sintactic
SINTÁCTIC, -Ă, sintactici, -ce, adj. 1. Care se referă la sintaxă, privitor la sintaxă, de sintaxă. 2. (Substantivat, f.; în sintagma) Sintactică poetică = sintaxă poetică, v. sintaxă. – Din ngr. sintaktikós, fr. syntactique.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu sintactic
SÍLNIC, -Ă, silnici, -ce, adj., s. m. și f. I. Adj. 1. Care se face în silă, de nevoie; care este impus, forțat, silit2 (1). ◊ Muncă silnică = pedeapsă judiciară grea, care se aplică pentru fapte penale grave, constând din închisoare și muncă forțată (în ocnele de sare). ♦ Care este ilegal. 2. Greu de suportat, apăsător, penibil. 3. Care este nenatural; forțat. 4. Dificil, greoi, anevoios. ♦ (Rar) Silit2 (2). II. S. m. și f. (Rar la f.) Numele a două plante erbacee din familia labialelor, cu tulpina târâtoare, cu flori albastre sau violete, ale căror flori și frunze se întrebuințează în medicina populară (Glechoma hederaceum și hirsutum). – Din sl. silĩnĩkŭ. Vezi definitia »
DODECASILÁBIC, -Ă adj. (despre versuri) de douăsprezece silabe. (< fr. dodécasyllabique) Vezi definitia »
JAZZÍSTIC, -Ă, adj. v. jazistic. [DEX'98] Vezi definitia »
IATRALÍPTIC, -Ă adj. (despre metode terapeutice) care face ca medicamentele să pătrundă prin piele. (< fr. iatraliptique) Vezi definitia »
fușcióic, s.n. (reg.) obârșia, izvorul unui râu. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z