Definita cuvantului speze
SPÉZE s. f. pl. Cheltuieli (pe care le suportă cineva pentru o deplasare, pentru anumite servicii, pentru punerea în practică a unei inițiative etc.). ◊ Expr. A trăi pe spezele cuiva = a trăi din munca, pe spinarea altuia. [Var.: spése s. f. pl.] – Din it. spese.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu speze
AMIDÁZE (‹ fr. {i}, s. f. pl. (BIOCHIM.) Enzime din clasa hidrolazelor, care desfac legătura dintre carbon și azot din diferite substanțe, fixînd elementele apei. Vezi definitia »
KAMIKÁZE s. m. invar., s. n. 1. S. m. invar. Luptător (japonez) care se sacrifică într-o acțiune de atac. 2. S. n. Avion de luptă încărcat cu exploziv, pilotat de un kamikaze (1), care cădea asupra țintei, folosit de japonezi în al II-lea război mondial. – Din fr. kamikaze. Vezi definitia »
ÓZE s.f.pl. (Chim.) Zaharuri simple, nehidrolizabile. [< fr. oses]. Vezi definitia »
ASSÍZE s. f. pl. 1. (în evul mediu) adunări reunind pe suzeran și vasalii săi, în cadrul cărora se discutau probleme juridice, administrative etc. sau erau adoptate hotărâri. 2. hotărârea adoptată. (< fr. assises) Vezi definitia »
DEVÍZE s. n. pl. Documente de credit și de plată (cambii, cecuri etc.) emise în valută străină și pe baza cărora beneficiarul obține o anumită cantitate de valută dintr-o altă țară; mijloc de plată în valută străină. – Din fr. devises. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z