Definita cuvantului spiritism
SPIRITÍSM s. n. Doctrină și practică bazate pe credința posibilității de comunicare cu spiritele celor morți (prin mijlocirea unui mediu). – Din fr. spiritisme.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu spiritism
NEODARWINÍSM s. n. Teorie de tradiție darwinistă după care evoluția este un proces gradat, care are loc în condițiile mutațiilor genetice și ale selecției naturale. [Pr.: ne-o-] – Din fr. néo-darwinisme. Vezi definitia »
CONVENȚIONALÍSM s.n. 1. Caracterul a ceea ce este convețional. 2. (Lit.; arte) Tendință de supunere la regulile general acceptate, fără o percepere proprie, realistă a faptelor; prezență masivă în opera de artă a unor elemente de conținut sau de expresie devenite clișee; lipsa unei viziuni estetice-ideologice proprii. 3. Concepție filozofică de tip pozitivist, potrivit căreia axiomele geometrice, ca și legile științei sunt simple simboluri sau convenții create de oamenii de știință din considerente de comoditate a gândirii, în mod arbitrar. ♦ Convenționalism moral = teorie care consideră morala drept rezultat al convenției, al acordului dintre indivizi asupra a ceea ce este bine sau rău. [Pron. -ți-o-. / < fr. conventionnalisme]. Vezi definitia »
EVANGHELÍSM s. n. caracter evanghelic. ◊ doctrinele bisericii evanghelice. (< fr. évangélisme) Vezi definitia »
MAGHIARÍSM s.n. Cuvânt, expresie proprie limbii maghiare. [< maghiar + -ism]. Vezi definitia »
HIERATÍSM s.n. 1. (Liv.) Spirit sau sistem hieratic; caracter, aspect hieratic. 2. Stare de rigiditate, de înțepeneală. [Pron. hi-e-. / < fr. hiératisme]. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z