Definita cuvantului spectroheliograf
SPECTROHELIOGRÁF, spectroheliografe, s. n. Aparat folosit pentru fotografierea Soarelui în lumină monocromatică. [Pr.: -li-o-] – Din fr. spectrohéliographe.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu spectroheliograf
COREGRÁF, -Ă s.m. și f. Maestru de dans și de balet. [Var. coreograf, -ă s.m.f. / fr. chorégraphe, cf. gr. khoreia – dans, graphein – a scrie]. Vezi definitia »
DERMATOGRÁF dermatografe, s. n., adj. (Creion colorat) care are o compoziție specială și servește la machiaj. – Din fr. dermatographe. Vezi definitia »
HIDROGRÁF, -Ă I. s. m. f. specialist în hidrografie. II. s. n. 1. hidrometru înregistrator. 2. grafic care reprezintă variația nivelului sau a debitului unui curs de apă în unitatea de timp. (< fr. hydrographe) Vezi definitia »
DINAMOGRÁF, dinamografe, s. n. Dinamometru înregistrator. – Din fr. dynamographe. Vezi definitia »
PAF interj. 1. Cuvânt care imită zgomotul produs de o apăsare puternică, de o lovitură, de o pocnitură etc. 2. (Fam.; în expr.) A rămâne (sau a face pe cineva să rămână) paf = a rămâne (sau a face pe cineva să rămână) uimit, surprins, nemișcat. A face paf (pe cineva) = a uimi, a da gata, a învinge într-o discuție (pe cineva). – Onomatopee. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z