Definita cuvantului stabiliza
STABILIZÁ, stabilizez, vb. I. 1. Refl. și tranz. A deveni sau a face să fie stabil; a (se) consolida, a (se) întări; a (se) statornici. 2. Tranz. A fixa puterea de cumpărare a monedei naționale la un anumit curs. – Din fr. stabiliser.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu stabiliza
ACLIMATIZÁ vb. I. tr. A acomoda, a adapta la un nou climat (o plantă, un animal etc.). ♦ refl. (Fig.; despre oameni) A se obișnui cu noi condiții de viață. [< Germ. akklimatisieren, cf. fr. acclimater]. Vezi definitia »
VASCULARIZÁ, pers. 3 vascularizează, vb. I. Tranz. (Med.; despre vase de sânge) A străbate un țesut, un organ etc. – Din fr. vasculariser, engl. vascularize. Vezi definitia »
MATERIALIZÁ, materializez, vb. I. Tranz. și refl. A face să devină sau a deveni material, a da sau a căpăta formă materială, a (se) transpune în viață; a (se) concretiza. [Pr.: -ri-a-] – Din fr. matérialiser. Vezi definitia »
CULTURALIZÁ, culturalizez, vb. I. Tranz. și refl. A (se) ridica din punct de vedere cultural; a (se) instrui. – Cultural + suf. -iza. Vezi definitia »
DIVINIZÁ vb. tr. 1. a trece în rândul zeilor, al divinităților. 2. a iubi, a adora nespus pe cineva, a idolatriza. (< fr. diviniser) Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z