Definita cuvantului stoicism
STOICÍSM s. n. 1. Curent filozofic în Grecia și Roma antică, care conținea elemente materialiste în ceea ce privește problema cunoașterii și care în domeniul eticii susținea că oamenii trebuie să trăiască potrivit rațiunii, să renunțe la pasiuni și la plăceri, să considere virtutea ca singurul bun adevărat și să se dovedescă neclintiți în fața vicisitudinilor vieții. 2. Tărie, fermitate morală în încercările vieții. [Pr.: stoj-] – Din fr. stoïcisme.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu stoicism
SEDENTARÍSM s.n. Viață sedentară, lipsită de mișcare; sedentaritate. [< sedentar + -ism]. Vezi definitia »
BIZANTINÍSM s. n. 1. caracter, influență bizantină (în arhitectură, ornamentație). ◊ stil specific culturii și artei, modului de viață și mentalității din Imperiul Bizantin; mod de a acționa prin corupție, dezordine (politică) și intrigă. 2. predilecție pentru disputele subtile și inutile. (< fr. byzantinisme) Vezi definitia »
SUFÍSM s. n. curent principal al misticii musulmane, apărut în sec. VIII în Arabia și Persia ca reacție împotriva islamismului, cu caracter anticlerical și ascetic. (< fr. soufisme) Vezi definitia »
PANAFRICANÍSM s.n. Doctrină care tinde să dezvolte unitatea și solidaritatea popoarelor africane. [< fr. panafricanisme]. Vezi definitia »
TERMOTROPÍSM s.n. Reacție de orientare sau de deplasare care se observă la animale sau la unele plante, provocată de variațiile de temperatură. [< fr. thermotropisme, cf. gr. thermos – cald, tropos – întoarcere]. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z