Definita cuvantului crucieră
CRUCIÉRĂ, cruciere, s. f. Acțiune de luptă dusă de una sau mai multe nave de luptă pe căi îndepărtate de comunicație maritimă ale inamicului, sistematic și pe timp mai îndelungat, în scopul dezorganizării transporturilor acestuia. [Pr.: -ci-e-] – Din it. crociera.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu crucieră
sleiálă, sleiéli, s.f. (înv.) 1. (despre grăsimi animale) îngroșare cu aspect specific și gust neplăcut; sleitură. 2. (fig.; despre mijloace materiale) consumare integrală, secătuire. Vezi definitia »
TÍLDĂ, tilde, s. f. 1. Semn grafic de forma unui „s” de tipar culcat, folosit în unele opere pentru înlocuirea unui cuvânt care se repetă. 2. Semn diacritic de forma unui „s” de tipar culcat, care se pune deasupra unei litere pentru a conferi pronunțării sunetului pe care îl reprezintă un caracter palatal, nazal etc. – Din fr. tilde, germ. Tilde. Vezi definitia »
BANCRÚTĂ s.f. Situație a unui comerciant falit, vinovat de rea administrare sau de fraudă; faliment. [< fr. banqueroute, cf. germ. Bankrott, it. bancarotta < banco – bancă, rotto – rupt]. Vezi definitia »
ARITMÉTICĂ, aritmetici, s.f. v. aritmetic (1) [DEX'98] Vezi definitia »
a fi lăsat la vatră expr. (mil.) a se elibera din armată; a trece în rezervă. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z